Food stories

Den italienska pastaguiden

Den italienska pastaguiden

Pasta är ett enkelt och underbart livsmedel. Tillsammans med italiensk pizza, gelato och tiramisú är pastan en av de stora kulinariska uppfinningarna från Italien. Vissa tror att Marco Polo tog tillbaka den från Fjärran Östern, andra säger till och med att den är av grekiskt eller arabiskt ursprung, förmodligen finns det en viss sanning där, men oavsett var den uppfanns så är pastas hem - Italien. Att göra egen pasta från grunden kan tyckas skrämmande, men det är faktiskt inte så svårt om du har rätt vägledning. Det är också en rolig aktivitet och du behöver bara fyra enklas basingredienser...

Läs mer →


Den Italienska middagen - La cena Italiana

Den Italienska middagen - La cena Italiana

Det har inte frångått någon att italienarna är kända för sin gestikulerande matkultur. Många skulle till och med påstå att den italienska middagen är likt en ritual - helig. Italienska delikatesser, råvaror och produkter har länge efterfrågats i världens alla hörn. Inte nog med att italiensk mat förgyller ens smaklökar, den bidrar även till gemenskap och upplevelse där kvalitet går före kvantitet. Fior Di Latte har sedan start sammanfört tradition, kärlek och handplockade italienska delikatesser för att göra handeln av italiensk mat mer lättillgänglig. Vi väljer noga ut våra italienska producenter med exceptionella råvaror och produkter för du ska kunna...

Läs mer →


Italienska Mattraditioner

Italienska Mattraditioner

  Vad vore världen utan det italienska influenserna och dess matkultur? Vad vore livsnjutning utan de italienska delikatesser och sevärdheter som Italien erbjuder? Liksom alla länder bidrar likaså Italien till mångfald och traditioner som både inspirerar och smaksätter världens alla hörn. Det kan inte undgått någon att Italien är känd för det italienska köket och dess smakrika romantiska kultur. När kärleken är kryddan, tycker alla om maten, är något som italienarna tar till en helt ny nivå. Dess passion och gestikulerande kultur sprider både glädje och smaksättning på livet samt mat. Italienska mattraditioner är något utöver det vanliga, för italienarna...

Läs mer →


Den Italienska Pizzaguiden

Den Italienska Pizzaguiden

Pizzan är en av de äldsta maträtter som som och framkom genom forntida människor som blandat krossade sädeskorn och vatten som lagades under glöd. Detta blev en gröt som stelnade och bildade det första brödet - ett ojäst plattbröd. Så småningom ersattes korn och havre av vete och jäst upptäcktes av egyptierna som sedan bildade ett luftigare och mer lättsmält bröd som blev grundpelaren för den moderna pizzan.  500 f.Kr. började antikens greker baka tunnbröd i runda små platta former på heta stenar. Dessa tunnbröd toppades med olivolja, färska kryddor från Medelhavet och gröna blad. Tomatsås nämns för första gången...

Läs mer →