Bio-Orto - En förenad familj

BioOrto är ett italienskt familjeföretag som grundades 2003 av Nino Passalacqua. Hans morföräldrar Giulia och Pietro lämnade sina liv på 1950-talet i Abruzzibergen, där de reste som nomader med sina boskap. De bosatte sig i Tavoliere delle Puglie för att utöva jordbruk på lågt betesmarker. Under tiden har Passalacqua-familjen över 500 hektar i norra Apulien, vid foten av Gargano’s Nationalpark. Det speciella medelhavsklimatet, med mineralvatten filtrerat genom fastlandet, gör jorden rik och bördig.

 

Ingen har lyckats att återberätta BioOrtos berättelse bättre än deras produkter. De är så hälsosamma och näringsrika, fulla av liv, precis som familjen själv. BioOrto är en familj som står för framgång, kraft hårt arbete och är här för att vägleda det till världens alla hörn. Det som motiverar BioOrto i deras dagliga arbete är att alltid möta kundernas förväntningar.

 

Passalacqua- familjens beslutsamma natur kan spåras tillbaka till bergens upprinnelse. Livet i Abruzzi-bergen fanns när de skulle resa till Tavoliere delle Puglie för att öva den hårda men ädla konsten att flytta boskap från höglandet till betesmarken på låglandet. Övergången från nomadiskt jordbruk till stationärt jordbruk var naturligt, men att förvärva det bördiga mark som producerar BioOrto-grönsaker och frukt, som sträcker sig så långt ögat kan se, tog uppoffringar och hårt arbete. 


Företaget grundades med etablerad kunskap och med progressiva idéer som endast Nino kunde sätta i framtiden, men som nu hans barn, Giulia och hennes man Mirko, Tiziano och Nino Jr., övar in sina strategiska roller. Familjens engagemang är den faktiska anledningen till dess tradition och entusiasm för forskning och innovation som har gjort BioOrto till ett varumärke som är synonymt i hela Europa för högkvalitativ ekologisk frukt och grönsaker. Att växa grönsaker är inte lätt, och ekologiskt lantbruk i stor skala är ett riktigt hårt arbetande och välfungerande företag. 


Marken som förvärvats av Passalacqua-familjen över tid har klimatförhållanden som är perfekta för grönsaker och frukt som odlas i åkrarna. Marken vid foten av Gargano Nationalpark är väl luftad och bevattnas av mineralvatten, som sipprar ner för Gargano-bergets sluttningar och berikar jorden utan att stagnera. Den medel-strukturerade jorden utsätts för välplanerad och inte alltför krävande jordbruk, med väl fördelad rotation som alltid gör den lämplig för produktion av näringsrika grönsaker och frukt i erforderliga mängder. Dessa speciella förhållanden har gjort det möjligt för företaget att starta storskalig grönsaksproduktion för första gången i Daunian Apennines.


Bio Orto har bemästrat konsten att marknadsföra en enkel produkt och med hjälp av teknik ta den till alla marknader. Från plantering till slutprodukt kontrolleras alla steg från sådd till plockning uteslutande manuellt. Det avsiktliga valet av ekologiskt jordbruk har under tiden förstärkts genom en extrem uppmärksamhet på odling av färska produkter, olivolja och tomater för konservering i burkar. Bio Orto producerar läckra italienska tomatspecialiteter, inklusive tomater passata, handskalade tomater och olika tomatsåser inklusive basilika eller chili. Tomaterna skördas och väljs för hand. Vid behov torkas de under Medelhavssolen och marineras i extra jungfruolja (till exempel de soltorkade tomaterna). Denna högkvalitativa olivolja produceras också av Bio Orto själv. Kvaliteten förblir optimal eftersom tomaterna är förpackade i glas, i en vacker retroförpackning. Glas har en utmärkt barriär mot fukt, gaser och föroreningar. Det är 100% naturligt, rent och vackert och därför bra för miljön och hälsan.


För att få en bästa möjliga kvalitet på olivolja från Bio Ortos hundra år gamla träd, produktionen kontrolleras noggrant i alla fall skede. Oliverna plockas när de är perfekt mogen. De pressas inom 6 till 8 timmars plockning, med hjälp av en mycket automatiserad press- och blandningssystem, vid ett kontrollerat konstant temperatur på 27 ° C. Extra jungfruolja som erhållits på detta sätt är då lagras i silor av rostfritt stål, i en kontrollerad miljö, och tappas sedan och packas. Marken vid foten av Gargano National Parken är väl luftad och bevattnas av mineralvatten som sipprar nedför sluttningarna på Garganoberget och berikar jorden. Den medelstrukturerade jorden utsätts för välplanerad och inte alltför krävande jordbruk, med välplacerad rotation vilket gör den lämplig för produktion av frukt och grönsaker av hög kvalitet året runt Familjen Passalacqua har odlat jordbruk deras 500 hektar mark vid foten av Gargano National Park i årtionden. Marken som förvärvades över tiden av Passalacqua-familjen har klimatförhållanden som är perfekta för odling av grönsaker och frukt.


Nya inlägg