Guanciale - gåvan från ovan

Hemligheten till nonnas underbara och krämiga pasta carbonara, - Guanciale. Ingen äkta spaghetti carbonara utan guanciale, fråga vilken italienare som helst. Finns det ingen krispig, sprödig och sältande guanciale på toppen, får det vara. Gör som italienarna, toppa din spaghetti carbonara med lufttorkad och smakrik guanciale, det är hemligheten till en äkta italiensk pasta carbonara.

Guanciale är något av en klassiker för många italienare, men för svenskarna är pancetta det lite vanligare alternativet. Den smakrika delikatessen från Italien och består av lufttorkad griskind. Guanciale kommer ursprungligen Umbrien och Lazio. Griskinden behandlas med salt, socker och en kryddblandning i samband med beredningen. Guanciale används ofta på samma sätt som pancetta och används traditionellt i spagettirätten Carbonara.

Den perfekta smaksättaren

Guanciale är en perfekt smaksättare då den utgör en fin balans mellan kött och fett som smälter vid tillagning. Detta förstärker smakerna på maträtten med sin intensiva balans mellan sälta och krispighet. Genom att lufttorka griskinden får den en djupare och mer karaktäristisk smak än exempelvis pancetta.


Guanciale är passar perfekt att använda till de flesta italienska pastarätter men utgör sin fulla potential i en Pasta alla Carbonara eller Pasta all'Amatriciana istället för pancetta. Likt många andra italienska charkuterier kan man med fördel även skiva guanciale lövtunt och lägga den på en nygräddad Margherita-pizza.

Äkta italiensk Guanciale

Vi på Fior di Latte säljer den mest eftertraktade guanciale i Stockholm. Där många italienare och restauranger uppskattat den högkvalitativa smaken och sältan från vår italienska guanciale. Den fullbordar oss och ger oss mycket uppskattning samt kärlek som vi vårdar något oerhört. Som vi brukar säga, en gåva från ovan. 


Gamla inlägg Nya inlägg